Naast alle drukte in Miami is een bezoek aan de Everglades een must! Tijdens je bezoek aan dit wereldberoemde natuurpark, ten westen van Miami, kom je zeker weten enkele Alligators tegen!

Everglades

De Everglades is een subtropisch moeraslandschap ten westen van Miami. Vanuit Miami kan je de Everglades op twee plaatsen betreden. Tussen Miami en Everglades City rij je tevens door een deel van het prachtige Big Cypress National Preserve.

Wat te doen?

Wanneer je aan de Everglades denkt dan denk je aan de bekende airboat die over de grassen razen langs de alligators en krokodillen. Wat je zeker moet doen in de Everglades:

1. Air Boat

Airboat Everglades CityAls je in de Everglades bent dan moet je gevaren hebben met een Air Boat. Heerlijk racen met oorbeschermers op over de grassen of door de mangroves. Mangroves kan je voornamelijk zien vanuit Everglades City, helemaal aan de westkant van het noordelijke deel. Langs de US-41 kan je op meerdere plaatsen met de Air Boats varen.

2. Loop Road

Loop Road Scenic DriveVanuit Miami gezien, net voorbij het Indianendorp Miccosukee, ga je linksaf de Loop Rd Big Cypress National Preserve. Officieel heet dit gebied Cypress National Preserve en zijn dit niet de Everglades. Deze weg is ongeveer 38 km. lang en leidt je door een uitloper van Big Cypress National Preserve. Langs de weg kom je veel wildlife tegen zoals alligators, vogels en schildpadden. Op sommige plaatsen lijkt het zelfs alsof je door de jungle rijdt!

Het eerste deel, circa 8-10 kilometer is geasfalteerd waarna de weg overgaat in een grevelweg. Deze weg is prima te berijden op lage snelheid. Wanneer je vanaf de andere kant van de US-41 komt, dan let je op het bordje: “Monroe Station”.

Nog mooier aan deze Loop Drive is de prijs, deze weg is gratis! Maar let op: officieel mag je niet met je huurauto op onverharde wegen. De weg is prima te rijden als je de snelheid aanpast maar hier rijden is wel op eigen risico!

3. Kirby Storter Roadside Park

Kirby Storter BoardwalkLangs de US-41, ter hoogte van mile marker 62, vind je het Kirby Storter Roadside Park met Boardwalk. Vanuit hier kan je een prachtige wandeling maken over de Kirby Storter Boardwalk. De wandeling gaat over houten vlonders door de schitterende natuur van Big Cypress. Onderweg zie je het moeras en de bomen en afhankelijk van het seizoen staat er meer of minder water in het moeras. De onderstaande foto’s zijn in februari genomen, tijdens het droge seizoen met weinig tot geen water onder de bomen en boardwalk. Deze wandeling maken is gratis.

4. Fietsen of wandelen

Everglades bord Shark ValleyOok langs de US-41 vind je het Sharky Valley Visitors Center. Hier kan je wandelen over de houten Bobcat Boardwalk trail of Otter Cave Hammock Trail en genieten van de natuur. Eventueel kan je hier ook fietsen huren en verder de Everglades verkennen. Tijdens je fietstocht kom je zeker ook de Alligators tegen.

Een bezoek aan Shark Valley Visitor Center is niet gratis. De entreekosten voor Shark Valley Visitors Center is 30 dollar per auto. Wandelen is gratis maar een fiets huren kost je 9 dollar per uur. De Tram Tour brengt je in twee uur, ruim 10 km de Everglades in en weer terug. Op het verste punt is een uitkijktoren met uitzicht over de Everglades. Volwassenen betalen 27 dollar voor deze rit en kinderen 14 dollar. Wanneer je de andere tips op deze pagina gaat doen dan is toegang tot het park en wandelen voldoende. De Bobcat Boardwalk en Otter Cave Hammock Trail zijn beide in de buurt van het visitors center.

Everglades vanuit Miami

De Everglades en Big Cypress National Preserve zijn prima te bereiken per auto vanuit Miami. Vanuit Miami rij je eenvoudig via de US-41 in westelijke richting.

Huur een auto

Je kan in Miami eenvoudig een auto huren. Je kan een auto huren via de onderstaande vergelijkingssites of bij de verhuurbedrijven zelf.

Afstanden vanuit Miami Beach

  • Air Boats vanaf: 45 km.
  • Shark Valley Visitor Center: 69 km.
  • Loop Road: 75 km.
  • Kirby Storter Roadside Walk: 111 km.
  • Everglades City: 140 km.

Dagtour

Wil je niet zelf door Miami rijden dan zijn er in Miami diverse mogelijkheden om een tour te boeken. Vanuit Miami naar de Everglades? Boek veilig en betrouwbaar een tour bij de onderstaande websites.

  • GetYourGuide
  • Viator

Meer Miami

Foto’s: ©Miami Top 5

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Stedentrip Top 5 en Miami Top 5 stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.