Ocean Drive Miami South BeachEen wandeling of fietstocht over de Ocean Drive, door Miami South Beach, is iets wat je gedaan moet hebben tijdens je bezoek aan Miami. Zien en gezien worden is waar het hier om draait. Art Deco, dure auto’s, mensen kijken en als je trekt hebt een hapje eten en drinken op één van de vele terrassen, hippe bars en restaurant.

Ocean Drive

Ocean Drive is een lange straat in South Beach en onderdeel van het Art Deco-district. De straat loopt voor een groot deel langs Lummus Park met daarachter het prachtige witte zandstrand met de gekleurde lifeguard towers.

Langs Ocean Drive tref je vele honderden hotels, restaurants en bars in de typische Art Deco-stijl. De kubische gebouwen in pastelgekeurde tinden sieren de Ocean Drive. In Lummus Park vind je het Art Deco Welcome Center met informatie over het district en een winkeltje met merchandise.

Ferrari en Corvette in Miami BeachVoor een hamburger of pizza op een terras betaal je al snel 15$ en een frisje is ongeveer $5. Naast de tarieven op de kaart betaal je achteraf ook een service fee van circa 20%. Deze fee valt buiten de verwachtte tip en tax.

South Beach is “the place to be” om de jetset tegen het lijf te lopen. Diverse filmsterren en artiesten komen naar South Beach voor de zon, het strand, de restaurants en de bars. Waar Ocean Drive vroeger het decor was voor films en tv-series zoals Miami Vice, is het tegenwoordig ook het decor van de influencers. Je struikelt over de instagrammodellen die poseren voor de fraaie gebouwen in Art Deco stijl.

Versace Mansio aan Ocean Drive Miami Beach
Versace Mansion aan Ocean Drive 1116.

Fietsen Miami Beach

Miami South Beach CitibikeMocht je meer willen zien en een grotere afstand willen afleggen dan kan je kiezen om te fietsen. Wat erg leuk is om te doen is om een Citibike te pakken en over Ocean Drive te fietsen. Naast fietsen over de Ocean Drive kan je ook fietsen over de boardwalk langs het strand en door Lummus Park. De boardwalk loopt vanaf South Pointe Pier tot 24th street. Op tientallen plaatsen kan je een Citibike pakken en terugzetten, je kan ze niet missen. Je huurt de fietsen, met bijvoorbeeld je credit card, voor een bepaalde periode Miami South Beach Boardwalken in deze periode plaats je ze zoveel als je wilt terug en pak je ze weer. Twee uurtje fietsen, wat voldoende is om heen en weer te fietsen, kost je $10 per fiets. Je krijgt keurig een email als je de fietsen pakt en haalt. Zo weet je altijd hoe lang je onderweg bent en of de fiets goed is teruggeplaatst. Mocht je liever onder begeleiding fietsen kan je natuurlijk online een reservering maken. Er is flink wat aanbod bij betrouwbare touroperators zoals Bajabikes, GetYourGuide en Viator.

Ocean Drive nachtleven

Van de avond aanbreekt begint Ocean Drive te veranderen van het strandleven naar een bruisend nachtleven. De hippe clubs, bars en restaurants openen de deuren en mo nog tot in de vroege uren vermaken. De gebouwen aan de Ocean Drive worden prachtig verlicht met neon verlichten. Wacht dus zeker tot na zonsondergang en maak dan zeker nog een wandeling.

Meer Miami

Foto’s: ©Miami Top 5

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Stedentrip Top 5 en Miami Top 5 stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.