Als je een paar dagen in Miami bent dan is een bezoek aan de Florida Keys echt een aanrader! Vanuit Miami is het een hele dagtocht maar je zal zeker niet teleurgesteld worden! Vanuit Miami worden er dagtochten per bus, boot of vliegtuig naar Key West georganiseerd maar je kan natuurlijk ook zelf een auto huren en genieten van een ritje heen en terug.

Florida Key’s

Welcome to MarathonDe Florida Keys zijn een groep van wel 1.700 kleine eilandjes die bij Florida horen. De eilanden beginnen bij Miami en lopen dan in zuidelijke richting tot je uiteindelijk bij Key West komt. Niet alle eilanden zijn bewoond. De bewoonde eilanden worden verbonden met een weg, de Overseas Highway. Deze Overseas Highway is tevens het begin van de U.S. Route 1, een historisch weg met een lengte van ruim 3800 km, langs de Oostkust.

De afstand van Miami Beach naar Key West is circa 270 km waar je ongeveer 3 uur over doet. Tijdens de rit van Miami Beach naar Key West kom je langs enkele grotere eilanden met vooral veel hotels, appartementen, restaurantjes en heel veel watersport mogelijkheden. De bekendste en grootste Keys onderweg zijn Key Largo, Tavernier, Islamorada, Layton, Marathon, Big Pine Key en uiteindelijk Key West.

Langs de route zijn enkele bezienswaardigheden te vinden zoals The Turtle Hospital, Dolphin Research Center, History of Diving Museum, Theater of the Sea en het Hurricane Monument. Halverwege de rit kan je een stop maken bij Robbie’s Marina. Hier vind je een gezellig geheel van een haven, pier, restaurant en enkele souvenirwinkeltjes.

Key West

 

Foto’s

Meer Miami

Foto’s: ©Miami Top 5

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Stedentrip Top 5 en Miami Top 5 stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.