Wanneer je naar Miami gaat dan zijn er enkele dingen die je gezien moet hebben. Één daarvan is zeker het Art Deco District!

Miami Beach Breakwater HotelIn Miami Beach staat de grootste verzameling Art Deco gebouwen ter wereld. Bijna 800 gebouwen, voornamelijk hotels, appartementen, restaurants en bars zijn geschilderd in de beroemde pasteltinten. De gebouwen zijn tevens voorzien van neon verlichting welke ’s avonds voor een bijzondere sfeer zorgen.

Art Deco Welcome Center

Het Art Deco Welcome Center is te vinden aan Ocean Drive, ter hoogte van 10th street. Hier vind je veel informatie over het historic district. Er is een museum, je kan er (begeleidde) tours reserveren en er is een klein winkeltje met merchandise.

Art Deco Welcome Center
Art Deco Welcome Center

Geschiedenis

Tours en rondleidingen

Wil je onder begeleiding het Art Deco District verkennen dat kan je een tour reserveren via de onderstaande websites. Je vindt daar Art Deco wandeltochten, Segway-tours en fietstochten. Je kan uiteraard ook rondrijden met een hop-on, hop-off bus.

  • GetYourGuide
  • Viator

Foto’s

Hieronder enkele foto’s van Art Deco architectuur langs Ocean Drive.

Meer Miami

Foto’s: ©Miami Top 5

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Stedentrip Top 5 en Miami Top 5 stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.