Wat te doen in Miami? Wij hebben voor jou de top 5 dingen verzameld die je in Miami kan doen. Uiteraard blijft het in een grote wereldstad als Miami niet bij een top 5 dus kijk ook zeker verder!

Stranden

Miami Beach strand met Lifeguard TowerTip 1 is natuurlijk om de stranden van Miami te bezoeken. Je kijkt hier je ogen uit! Veel mensen komen naar Miami voor de stranden maar vooral om te “zien en gezien te worden”. Met enige regelmaat loop je hier een wereldberoemde ster tegen het lijf. De stranden van Miami zijn tegenwoorden ook vaak het decor voor de vele modellen op Instagram. Klik hier voor de stranden van Miami.

Ocean Drive

Ocean Drive Miami BeachTip 2 is om te gaan wandelen over de Ocean Drive. Deze beroemde straat van circa 1,5 kilometer in Miami Beach is het paradepaardje van deze stad. De straat is een onderdeel van het Art Deco-district. Hier staan de honderden gebouwen in pastelkleuren geschilderd. Het zijn bijna allemaal hotels, bars en restaurants die in de avond prachtig verlicht worden met neon verlichting. Hou hier je ogen open als je op zoek bent naar beroemdheden. Ocean Drive was het middelpunt van de TV-serie Miami Vice. Klik hier voor meer informatie over Ocean Drive.

Art Deco-district

Ocean Drive Colony HotelTip 3 is om een bezoek te brengen aan het Art Deco Historic District in South Beach. De Art Deco architectuur vind je voornamelijk rond Ocean Drive. In het hele gebied staan wel 800 gebouwen in deze stijl. Er is veel geïnvesteerd in alle Art Deco gebouwen waardoor South Beach de grootste en mooiste verzameling Art Deco ter wereld huisvest. Klik hier voor meer informatie over Art Deco District.

Everglades

Everglades bord Shark ValleyTip 4 is om een bezoek brengen aan de Everglades. Dit prachtige natuurgebied met een verscheidenheid aan flora en fauna, zoals de Amerikaanse Alligator, ligt op circa 1 uur rijden ten zuidwesten van Miami South Beach. Mocht je niet in het bezit van een huurauto zijn dan worden er ook dagtochten naar de Everglades georganiseerd. Klik hier voor meer informatie over de Everglades.

Florida Keys

Southernmost Point Key WestTip 5 is onze laatste tip. Breng vanuit Miami zeker een bezoek aan de Florida Keys en Key West. De Keys bestaan uit honderden eilandjes met helemaal in het zuiden Key West. Je kan vanuit Miami via de Overseas Hwy 1 naar Key West rijden. Key West ligt op circa 280 km rijden vanuit Miami South Beach en de enkele reis duurt circa 3:15 uur. Een dagtocht naar Key West mag je zeker niet misse! Klik hier voor meer informatie over de Florida Keys en Key West.

Meer Miami

Foto’s: ©Miami Top 5

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Stedentrip Top 5 en Miami Top 5 stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.